De groene enveloppe

Sinds 4 maart krijgen patiënten bij hun ontslag uit UZ Gent en AZ Sint-Lucas een medicatieschema mee in een groene envelop met de boodschap deze af te geven aan hun huisapotheker.

Waarom?

Uw huisapotheker waakt over uw medicatie en eventuele interacties, of zelfs medicatiefouten. Soms kent de arts-specialist niet het hele plaatje en schrijft hij dingen voor die niet goed passen bij de rest van uw medicatie, of heeft een huisarts plots geen overzicht meer van de medicatie nadat een patiënt uit het ziekenhuis komt. Daar helpen wij een handje om het overzicht te bewaren. Het is daarom heel nuttig om ook uw apotheker op de hoogte te houden van wijzigingen die de specialist doorvoert in het ziekenhuis.

Ik word ontslagen uit het ziekenhuis. Wat moet ik nu doen?

Patiënten die ontslagen worden uit het AZ Sint-Lucas Gent en het UZ Gent krijgen vanaf nu een groene enveloppe mee. Hierin zit alle info die de apotheker nodig heeft om het dossier correct aan te vullen en de medicatie goed op te volgen. Het enige wat u hoeft te doen, is deze enveloppe afgeven aan uw apotheker. Heel simpel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *